Mina dagar.

 
Här får ni en av några anledningar till att jag inte bloggar super mycket, som ni ser så jobbar jag väldigt mycket. Denna vecka blev det sex dagar, nästa vecka blir det sju. Vilket betyder tolv dagar minst på rad, har inte sett schema för vecka 48 ännu. Men ska försöka klämma in lite bloggande här imorgon kanske. Ska skriva ett inlägg om rom-registret, vilket jag håller på att klurar och söker lite fakta om. Men det kommer. 

Hur mår du nu för tiden?

Hur mår du nu för tiden?
Detta är en fråga som jag fick av en gammal lärare som jag träffade idag. Jag hade personligen inte denna lärare, men hon arbetade på skolan som jag gick på i klass 6-8 innan de lade ner den. "Jag minns att du inte hade det så bra tidigare" så sa hon. Att jag mådde dåligt när jag var yngre är ingen hemlighet. Många vet det, många vet inte alls det. Jag anser att dom som vet det har förtjänat att veta det, nu skriver jag ju ut det här. Men detta är längesedan. Det allra bästa med att hon ställde den frågan, var svaret som jag fick ge tillbaka. Idag mår jag bra, bättre än bra. Jag har ett arbete som jag älskar att gå till på morgonen, jag har vänner som älskar mig och tycker om mig för den jag är och den jag har varit. Jag står på mina egna ben och ingen annans. Jag klarade av att gå ut skolan, fast det fanns en tidpunkt där när jag inte trodde att jag skulle göra det. Men idag mår jag bra och det var så skönt att få säga det till henne. Och det som verkligen rörde mig var att hon kom ihåg. Hon kommer ihåg lilla fjortonåriga jag, som hade allt med ändå ingenting. Hon kommer ihåg att jag inte alltid mådde bra, och idag så brydde hon sig nog mycket för att fråga. Det är respekt. 
 
Pågrund av detta, har jag mitt Veni Vidi Vici, Jag kom, jag såg, jag segrade. Och så känner jag. Jag känner att jag har segrat. Jag har vunnit allt som faktikst betyder någonting. 

Vill ha vill ha vill ha!!!

 
Kan inte någon typ ba ge mig 20.000 för att spendera på kläder och endast det? Klickade in på Ginas hemsida och hittade dessa. Blev kär ganska direkt. Men nu blir det inte att spendera nå mer pengar denna månad. Måste spara.. Måste spara.. Måste spara... Men det går fan inte så bra. 

femte November tvåtusentretton

 
Idag så vaknade jag ganska precis tjugo minuter innan jag började jobba. Har varit hur trött som helst på jobbet idag, brukar inte vara så trött. Det har faktikst inte varit så mycket folk på jobbet idag, men då har vi passat på att städa, och det behövdes. Så nu har vi gjort upp en massa städlistor, så varenda kyl har det, plus avlopp osv. 
 
Jag kom hem halv åtta, svin trött och svin hungrig. Stängde in mig på mitt rum och lyssnade musik och försökte glömma att jag var hungrig. För jag orkade inte börja tina upp en massa mat för att laga. Men klockan nio insåg jag att det går inte att glömma att man är hungrig. Så jag tog bilen och körde till Kvantum och handlade en massa. Så nu har jag matlådor för tre dagar, samt mat så jag ska göra svampsoppa imorgon. GOTT! 
 
Nu ligger jag på min säng, och ska ta och fixa mina naglar innan jag somnar. Imorgon är min sista dag innan jag har min veckovila. Fyfan vad skönt det ska bli! Ska verkligen inte göra ett piss!
 
 

Beyoncé Knowles

 
 
Jag har väl egentligen aldrig varit ett jätte stort Beyoncé fan, har alltid älskat hennes röst. Men låtarna har väl inte tilltalat mig allt för mycket. Men för ett litet tag sedan så så hittade jag denna låt. Och oh my God jag blev fast. Denna låt inspirerar mig så mycket, jag älskar texten, jag älskar dynamiken och melodin och ja, helt klart allt med låten. 
 
 

Lunchtider


 
Sitter på jobbet och har lunch just nu. Har nyss ätit klart och har nu tagit mig en kopp med te. Så jäkla skönt att bara få sätta sig ner i trettio minuter och ta det piano. Nu börjar jag snart igen, så ska ta och halsa i mig min tekopp nu. Ha det så bra! 

tio helt jävla onödiga saker att veta om mig.

 
1. Jag kliver alltid upp i sista minuten. 
Då spelar det absolut ingen roll om jag skulle börja 7.45 eller klockan 12. Jag kliver alltis upp ca 20 minuter innan jag börjar, vilket resulterar i att jag alltis får skynda mig som fan för att hinna till jobbet i tid. 
 
2. Jag älskar att sjunga
Jag sjunger typ hela tiden, jag sjunger ensam, jag sjunger i band och jag sjunger i olika körer. Jag sjunger när jag är på jobbet, speciellt om jag själv öppnar, då slår jag igång musiken högt som fan på min telefon och står och sjunger ända tills första personen som jobbar på nedre plan av Smedjan kommer dit. Då sjunger jag lite tystare. 
 
3. Jag sminkar mig otroligt sällan
Eftersom att jag då alltid kliver upp i sista minuten så sminkar jag mig väldigt sällan. Nästan aldrig faktikst. När jag kliver upp så är det väl ok, men när man har jobbat några timmar och speciellt stått vid grillen så är det ju förjävligt, eftersom att jag blir röd i hela jävla ansiktet. Och då ångrar jag mig och säger att imorgon ska jag kliva upp tidigare, så jag hinner sminka mig. Detta händer ju då aldrig. 
 
4. När jag ska gå och sova lägger jag mig alltid på min spikmatta och så slår jag på min ljudbok. 
Jag har under nu typ 4 års tid alltid lyssnat på samma ljudböcker, vilket är Twilight serien, inte för att jag tycker att den är så jävla bra nå mer. Men för att hon som läser upp böckerna har en så otroligt lugnande röst, så jag har jätte svårt att somna utan den, och för den anledningen att jag börjar alltid grubbla på saker när jag ska sova, så då är det skönt att ha något annat att focusera på. 
 
5. Jag vill göra något för samhället.
Jag har alltid varit en sån som vill förbättra och vara aktiv i samhället som jag bor i. Just nu vill jag flytta tillbaka till Gälllivare och starta en ungdomsgård med helt andra villkor och en helt annan standard än den som finns idag. Nog för att jag älskar stacken, men jag vill göra något mer. 
 
6. Jag har enormt bekräftelsebehov. 
Jag måste alltid få veta om jag vet rätt, om jag gör rätt, om jag tänker rätt om jag har gjort rätt eller fel osv. Om jag inte får veta så blir jag galen. 
 
7. Jag älskar att hålla på med mina naglar. 
Som ni kanske har märkt på denna blogg, så älskar jag att hålla på med mina naglar. Det är mina naglar som får mig att känna mig fin. har jag fula naglar känner jag mig tom, och inte lika fin på något sätt. 
 
8. Jag äger sex instrument. 
Jajamän, sex stycken äger jag. Jag har tre gitarrer, använder endast en. Jag har två saxofoner, samma där använder endast Mr. Selmer. Och jag har ett munspel, och det vet jag inte ens hur man spelar. Nu efter jul köpe jag det för att jag ville lära mig, men jag har inte haft tiden eller orken att börja lära mig. 
 
9. Jag säger varje månad att jag ska spara mer pengar.
Och varje månad blir jag besviken på mig själv. Jag är en sån person att jag lever för hur mycket pengar jag har. Har jag mycket pengar att spendera, då gör jag det. Har jag däremot lite, då klarar jag mig på det jag har. Hur det går ihop fattar jag inte själv. Men pengarna på mitt sparkonto blir ändå mer sakta med säkert. 
 
10. Jag älskar att läsa böcker, på mina villkor. 
Böcker har jag alltid älskat. Men jag läser bara ibland. Och jag läser bara om jag tycker att en bok är nog bra att läsa, om jag har läst några kapitel och inte tycker om det, då läser jag inte den boken nå mer. Jag älskar framför allt serier. 
 
Så där ja, tio helt jävla onödiga saker att veta om mig. Olivia Holstad. 
 
 
 

Filthy Mcnasty, BlueBossa, Summertime, Autumnleaves, Spain, Moon Dance och allt vad som har med jazz att göra.

 
 
Gud vad jag saknar att spela i band! Att få sitta i ett litet rum alla som man spelar med och arrangera låtarna på det sättet som just vi vill ha det. Och sätta tonarter, för att sedan bestämma soloformer, bakgrunder och dynamiker. Och när man är klar med det börja repa in låten. Det är ju bara så jävla roligt! Och speciellt bandet som jag spelar med här närmare bestämt, Erland på trummor, Charlie på Bas och Marcus på gitarr. Dom är alla tre så jävla bra på sina instrument och duktiga på allt som har med musik att göra. Så det var roligt och lätt att jobba med dom, och vi hade alla tre ungefär samma tänk hur vi ville att det skulle vara och vi visste när det lät dåligt så vi var tvungna att spela om, eller kanske såga en låt totalt. 
 
Så att få spela i band, det är något jag saknar från skoltiden, att få göra dett under skoltid var ju verkligen det bästa. Att få betyg i något man älskar att göra, 

Det som kommer att bli skönast i min lägenhet.

 
Det som kommer vara det allra bästa med min alldeles egna lägenhet. Det är att få ha mina egna saker i mitt eget badrum. Nu när jag duschar, tar jag med min handdukar, tvål, schampoo, balsam och allt sånt med mig in till badrummet, för att sedan ta tillbaka det till mitt rum. Vilket gör att mitt rum är propp fullt med saker. Utan att överdriva så har jag TRE saker i badrummet som är mitt, jag har min tandborste, en rakgel och en tvål. Kommer bli så skönt att bara få ha alla mina grejer i mitt badrum, och inte behöva springa fram och tillbaka med det. Och sen att inte behöva vänta på andra! Till exempel i helg, så kom min bror till stan från Antnäs, jag skulle precis gå in i duschen, men sa att han kunde gå före, för han är snabbare. Men det var han då inte, han var där inne i 45 minuter. Vilket resulterade att jag inte hann klart i tid och inte hann gå på min förfest som jag skulle på. Att kunna använda det där jävla badrummet när man vill DRÖM!!!
 
Sen typ det allra bästa. Jag behöver inte städa efter någon annan. Just bor vi fem under samma tak, vilket betyder att man plockar undan efter alla andra och sig själv. Kommer bli så underbart att bara behöva städa efter mig och katten sen. 
 
Och sen att få ha mina egna saker! Få ha mina tallrikar, mina muggar, mina glas. Gud vad jag längtar! Men nu äre banne mig bara femtiotre dagar kvar. Shit vad tiden går fort!

I´m sick and tired of it all.

 
Tänkte bara att passa på och visa en bild, som ni som läste min förra blogg har sett. Men ville lägga ut den här också. Detta är från IDOL 2010, när de var här och hade en fredagsfinal. Ove jobbade då på Tv4, och vi fick chansen att sitta längstfram, och jag var med kameran i högsta hugg hela tiden. 

Ibland måste man kunna få tänka på det förflutna, för att veta vad man gjorde fel för att sedan göra rätt.

Egentligen vet jag inte vad jag ska säga.
Jag vet inte riktigt vad jag gör nå mer,
allt bara rullar på jag känner mig som en robot.
Jag gör de jag blir tillsagd att göra, jag gör det
som jag vet att jag måste göra.
Annars står det bara still.
Och jag kan fortfarande inte släppa tanken,
tanken om att allt är mitt fel.
Om jag kanske inte hade gjort si,
om jag inte gjort så, om jag inte hade varit så på honom.
 
Det värsta är att vi går i samma klass, jag ser honom hela tiden.
Men jag vet att jag kan inte går fram och krama honom.
Vi har inte sagt ett ord åt varann på sex dagar. Ska det verkligen vara så?
Det jobbigaste på hela dagen är att veta att när jag går mot mitt skåp,
så kommer du att stå där, du kommer att hålla på med din telefon,
ge mig en blick som får mig att vilja springa och låsa in mig på en toalett och gråta hela dagen,
för att sen kolla ner på din telefon igen.
 
Jag törs inte gråta. För när jag gör det känns det som att det är fel.
Jag tycker att det är så pinsamt, och svagt av mig.
Men det är precis vad jag är, nu är jag svag.

Så fick jag mitt intresse för naglar.

 
 
Jag är en sån person, att jag har alltid haft fina och långa naglar, enda sedan jag var liten faktikst. När jag var liten så gick min farmor en nagelteknoligi kurs. Så hon blev utbildad nagelteknologi, vilket gjorde att hon fick hålla på och måla mina naglar hela tiden och göra fina mönser på dom. 
 
För typ ett år sedan började jag måla mina naglar hela tiden, i fina färger och så. Men jag kunde ändå gå jätte länge utan målade naglar. Men detta gör så att mina naglar går sönder hela tiden, speciellt med det yrket jag har. Så jag insåg att när jag målade mina naglar så höll dom bättre. Så jag började köpa massa nagellack bara för att jag ville variera. Sedan en dag när jag gick in på Gina tricot, så hade de fått in stenar, jag tyckte att det var spännande och skulle vara roligt att pröva på. I samma veva gick jag och köpte massa saker, typ mina artliners, klistermärken och mallar som jag kunde måla av. 
 
Jag tyckte då att detta var riktigt kul, gjorde om mina naglar varje dag, bara för att hitta på något nytt att göra. När jag hållit på ett tag så började mina naglar bli dåliga. Dom höll inte längre, pågrund av allt filande, skrubbande och av att hålla på och tabort nagellacken hela tiden. Så jag gick och köpte oljor, handkrämer, och en massa skyddande nagellack för att det skulle bli bättre, och det har det absolut blivit. 
 
Så om ni känner att ni vill börja hålla på med naglar, ha bra saker! använd för det första INTE aceton, det är verkligen något som dödar dina naglar, utan använd nagellacksborttagning. Använd alltid ett underllack för att skydda din nagel, och använd sedan ett bra överlack, både för att det som du har gjort ska hålla, men också för att skydda din nagel. Och är du en sån som inte gillar att använda nagellack, använd ändå ett skyddande överlack som är genomskinligt, för det gör så att dina naglar håller så mycket bättre. 

 
 
 

Let me give what you need.

 
Tänkte jag skulle  berätta om en till av mina idoler. Detta är då Markus Fagervall som ni kanske kan se. Jag kan bokstavligt talat säga att han var allt jag pratade om i ca två år, och tror ni inte mig fråga bara min familj. 
 
Jag har nog varit på fler än tio av hans konserter, och min far fick köra mig och min lillasyster genom hela norrbotten för att vi ville se honom. Både jag och min lillasyster avgudar honom och hans musik. Hans musik betyder så otroligt mycket för mig. Alla låter som han har, så har jag ett speciellt minne för den. Till exempel Only you. Det var på en konsert i Porjus på fallets dag, och det var första gången som Matilda började gråta på hans konsert. 
 
Och idag så fick jag ett ryck och jag ville verkligen lyssna på honom, för nu förtiden är det inte alls ofta som jag gör det. Kanske en gång varje halvår, och idag var en sån dag, så har legat och lyssnat på honom i typ två timmar nu, och jag blir så glad för jag kan sjuna med i alla låtar, och har ett speciellt minna för alla låtar. 
 
Tänkte visa er en av mina favoriter, vilket är For once, det är hans andra singel som han släppte efter Everything changes vilket som ni kanske vet var vinnarlåten för idol. 
 
 

Så håller jag mina läppar mjuka och lena under vintern.

 
Får ni som min på vintern väldigt torra och trasiga läppar? Den här hösten har jag hittat det som passar mig perfekt och hjälper mig. Jag har på Lush varit och köpt ett läppskrubb 99:- och ett läppbalsam 99:- det också. Visst det blir hela 198:- men jag tycker att det är värt det, för jag har inte på mina nitton år haft så bra läppar som jag har just nu. 
 
Så här gör man, på morgonen efter att jag har borstat tänderna, så använder jag läppskrubbet och skrubbar på mina läppar, detta läppskrubb är egentligen bara socker med lite smak. Och sedan så sätter jag på läppbalsamet, och det är allt jag gör, läppbalsamet smörjer jag några gånger under dagen också. Och på kvällen någon gång brukar jag skrubba igen. 
 
För mig fungerar det super bra! 

RSS 2.0