Depression är en sjukdom som oftast inte syns på utsidan.

Jag skulle verkligen vilja att så många som möjligt läser igenom detta, och verkligen läser vad som står. 
OBS! Detta är översatt från Engelska på google translate, så översättningen kanske inte är den bästa. 
 

1. "Ta dig ur det"

Depression är en allvarlig fråga som inte alltid enkelt ta hand. Att få professionell behandling i ett antal modaliteter, inklusive receptbelagda mediciner, terapi och även alternativa behandlingar kan hjälpa, men att säga detta kommer inte att göra något bättre.

2. "Det är inte så illa"

Du vet inte hur illa det är för dem. Den händelse som utlöste depressionen kanske inte verkar betydande på ytan, men depression skulle kunna göra stora skador på insidan när den har slagit rot. Försök att inte underminera eller minimera hur någon känner, om du inte kan förstå vad hon går igenom.

3. "Du är svag"

Sjukdom är inte svaghet. Och projicera en ableist attityd på någon som är lidandet visar en brist på medkänsla och förståelse som bara gör att du verkar svag i karaktären. Även om en person kan känna svag på grund av sin sjukdom, kalla honom så inte kommer att ge honom styrka.

4. "Sluta gnälla"

Shaming en person med en psykisk störning är grym och kan orsaka ytterligare skador. Ja, ständigt förstärka de känslor han vill göra sig av verkar ologiskt och kan vara irriterande, men det kommer från en känsla av hjälplöshet. Som människor, tenderar vi att uttrycka vad vi känner mest. Om han var glada, skulle han uttrycker det i stället.

5. "Jag kom över det"

Det som fungerar för dig kommer inte att fungera för alla. En annan är erfarenhet av depression eller dess anstiftan händelser kan vara helt annorlunda än din. Alla har sin egen anlag, kemiska sammansättning och personliga historia, vilket leder till en unik behandling och läkning planen. Plus, att komma över något betyder inte att du fick igenom det. Du kanske har lagt något bakom dig, men om det inte är helt löst, kan det dyka upp igen och bak sitt fula huvud igen.

6. "Du kommer att bli bra"

Var försiktig med dessa ord. Det kan verka avvisande, likgiltig eller kallt om nämnda på fel sätt. Håll ögonkontakt, le vänligt, och om du är tillräckligt nära med den person, nå ut och ge honom en varm kram och fast klapp på axeln eller ryggen när jag säger detta. Om du tror att han kommer att få igenom detta, låt honom veta att du menar det.

Kom ihåg att hålla dina känslor om livet och alla dess upp- och nedgångar i perspektiv när man behandlar någon med depression. Även om du ser en enkel lösning, kan en deprimerad person se hopplöshet och ingenting i hennes framtid. Håll kommunikationen öppen och obligationerna starka i din andliga och biologiska familj. Detta är den tid din älskade behöver dig mest.


It took so long just to feel alright.

I hear you're asking all around
If I am anywhere to be found

But I have grown too strong
To ever fall back in your arms


And I've learned to live half alive
And now you want me one more time

And who do you think you are
Running around leaving scars
Collecting your jar of hearts, 
And tearing love apart
You're gonna catch a cold
From the ice inside your soul
So don't come back for me
Who do you think you are?

And it took so long just to feel alright
Remember how to put back the light in my eyes
I wish I had missed the first time that we kissed
Cause you broke all your promises
And now you're back
You don't get to get me back

 

All the things you said running through my head.

 
Har haft världens sämsta dag idag. Har fan inte haft en sån här dålig dag på länge, känner lite att jag hade lika gärna kunnat stanna i sängen. Dagen började med att jag försov mig. Men hann iaf i tid till jobbet, men fick sminka mig i bilen efter att jag hade varit på facebook. Sen skulle jag och rengöra några kaffemaskiner, när jag väl kommer till Storheden, inser jag att jag fått med mig fel papper, så hade ingen aning om vart jag skulle. Sedan skulle jag leverera kaffe till en kund, så när jag kommer dit så är det ingen där, så höll på att få vända, men tillslut kom det en. Sen när jag väl kom till Facebok igen, så hände massa små fel hela tiden, så jag blev inte klar i tid och fick jobba över idag. Och när jag ska hem, så har jag tömt soporna på firman och när jag ska gå ut med dom, så går hela soppåsen sönder!! Och far över hela golvet. Då kände jag nästan det där att jag sätter mig här och gråter. Men vad hjälper det? Nå ingenting så jag fick hjälp av bästa Mats att städa upp skiten och sen for jag hem. Skulle egentligen på gymmet, men tänkte att om jag åker dit, så kommer jag antagligen krocka på vägen eller skada mig i någon maskinjävel. 
 
 
Har ju då förövrigt börjat gymma igen. Känner att nu jävlar var det dags. Så tog mig dit tre gånger förra veckan, och hade väl tänkt att gå minst fyra denna vecka iaf. Är taggad som fan och tycker att det är riktigt roligt nu när Jennie har lärt mig lite nya, svin jobbiga med roliga övningar. Så Beach 2015? Nja, får väl se. Men hoppas iaf på en stor förändring till sommaren. 
 
 
Har dock börat baka igen, tycker att det är jätte roligt, men vafan då har man ju en jävla massa fika i kylen, vilket kanske inte är riktigt lika bra. Men får ta och bjuda över massa folk på fika. Kankse någon gammal kollega som man inte träffar så ofta nå mer. Får väl se. 

För jag har sett hur den där skiten alltid tär på dig.

 
Imorgon har jag gjort klart min fjärde vecka på det nya jobbet. Vilket betyder att i fyra veckor har Mats på lagret tjatat om en sockerkaka. Klockan är nu 20,34, vilket betyder att jag borde sova, men icket. För just nu ligger det en sockerkaka i min ugn som är klar på typ en tjugo minuter. Ja, jag ger mig alldeles för lätt på saker, men höll mig i fyra veckor iaf. 
 
Idag gjorde jag mina timmar på jobbet. för att sedan springa över till Lokal för att lära en ny tjej att stänga. Det ar riktigt tung dom där sista timmarna, men det är ändå roligt att komma dit ibland. Men det blir riktigt långa dagar när man börjar 06.00. 
 
Imorgon är det äntligen helg! När jag slutar jobbet blir det en storjävla städning i lägenheten, det är behövligt. Jag hatar verkligen när det är stökigt. Men har verkligen inte orkat ta tag i det än. Men det blir imorgon, tror fan det blir byte av gardiner och dukar också. Sen kommer Adina över till mig och vi ska bara ta det lugnt, kolla någon bra film osv. 
 
Men på lördag då blire utgång, med ett gäng studenter faktikst. Jag tycker att det är så kul att gå ut med folk jag inte känner! Älskar verkligen det, för då blire som att man inte behöver bry sig lika mycket på något sätt. Men det kommer nog bli great iaf. 
 
Nä, nu måste jag nog kolla till den där sockerkakan. 
 
 

Samma himmel som vi tittar på, kan du se att den är lika blå?

 
 
Tjolahopp. 
 
Sitter med Joakim och har ätit middag nu för ett litet tag sedan. 
 
Har ju förresten börjat på mitt nya jobb nu. Servivebolaget, jag trivs till tusen och har riktigt roligt och får skratta med mina nya kollegor varje dag. Mina mornar börjar nu 04.30 när jag kliver upp och befinner mig 06.00 på Facebook för att göra iordning allt till dom så att dom klarar sig med fika, godis och dryck under hela dagen. Sedan far jag ut med Victor och rengör en massa kaffemaskiner på olika ställen i stan, för att sedan avsluta min dag på facebook igen. 
 
 
I veckan så köpte jag mig en tvärflöjt för att få igång mitt spelande igen. Det är tretton år sedan jag rörde en flöjt sist, men det var lite som att cykla så jag visste väl vad jag gjorde. Är lite sugen på att köpa mig en ny saxofon samt en klarinett. 
 
Nu har jag köpt mig en ny dator, samt att jag har en ny kamera. Så nu ska jag verkligen försöka att bli bättre på att blogga. Men vi vet väl alla att det inte kommer att ske, eller bara i några dagar. Men jag vill verkligen kunna ha detta att se tillbaka på när jag blir äldre. Så jag hoppas att detta ska hålla i sig nu. 
 
Nä, så ska väl ta och föra över lite bilder nu, så kanske det blir någon inlägg snart. 

RSS 2.0