Depression är en sjukdom som oftast inte syns på utsidan.

Jag skulle verkligen vilja att så många som möjligt läser igenom detta, och verkligen läser vad som står. 
OBS! Detta är översatt från Engelska på google translate, så översättningen kanske inte är den bästa. 
 

1. "Ta dig ur det"

Depression är en allvarlig fråga som inte alltid enkelt ta hand. Att få professionell behandling i ett antal modaliteter, inklusive receptbelagda mediciner, terapi och även alternativa behandlingar kan hjälpa, men att säga detta kommer inte att göra något bättre.

2. "Det är inte så illa"

Du vet inte hur illa det är för dem. Den händelse som utlöste depressionen kanske inte verkar betydande på ytan, men depression skulle kunna göra stora skador på insidan när den har slagit rot. Försök att inte underminera eller minimera hur någon känner, om du inte kan förstå vad hon går igenom.

3. "Du är svag"

Sjukdom är inte svaghet. Och projicera en ableist attityd på någon som är lidandet visar en brist på medkänsla och förståelse som bara gör att du verkar svag i karaktären. Även om en person kan känna svag på grund av sin sjukdom, kalla honom så inte kommer att ge honom styrka.

4. "Sluta gnälla"

Shaming en person med en psykisk störning är grym och kan orsaka ytterligare skador. Ja, ständigt förstärka de känslor han vill göra sig av verkar ologiskt och kan vara irriterande, men det kommer från en känsla av hjälplöshet. Som människor, tenderar vi att uttrycka vad vi känner mest. Om han var glada, skulle han uttrycker det i stället.

5. "Jag kom över det"

Det som fungerar för dig kommer inte att fungera för alla. En annan är erfarenhet av depression eller dess anstiftan händelser kan vara helt annorlunda än din. Alla har sin egen anlag, kemiska sammansättning och personliga historia, vilket leder till en unik behandling och läkning planen. Plus, att komma över något betyder inte att du fick igenom det. Du kanske har lagt något bakom dig, men om det inte är helt löst, kan det dyka upp igen och bak sitt fula huvud igen.

6. "Du kommer att bli bra"

Var försiktig med dessa ord. Det kan verka avvisande, likgiltig eller kallt om nämnda på fel sätt. Håll ögonkontakt, le vänligt, och om du är tillräckligt nära med den person, nå ut och ge honom en varm kram och fast klapp på axeln eller ryggen när jag säger detta. Om du tror att han kommer att få igenom detta, låt honom veta att du menar det.

Kom ihåg att hålla dina känslor om livet och alla dess upp- och nedgångar i perspektiv när man behandlar någon med depression. Även om du ser en enkel lösning, kan en deprimerad person se hopplöshet och ingenting i hennes framtid. Håll kommunikationen öppen och obligationerna starka i din andliga och biologiska familj. Detta är den tid din älskade behöver dig mest.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0